Real Forni gyártmányú Boss típusú forgó kocsis kemence

A hagyományos forgó kocsis kemencék teljesítménye 70-85 kW, ezzel szemben az általunk forgalmazott kemence fogyasztása 58 kW (600×800-as sütő kocsi esetén). Így akár 20-25%-os gáz megtakarítás érhető el a korábbi típusokhoz képest.

A kemence egyedülálló módon nem lefújja a hőcserélőről a forró levegőt, hanem 2 alacsony fordulaton üzemelő keringető ventilátor leszívja, ezzel biztosítva a tökéletes sütést, tökéletes héjszerkezetet. Meggyőződhetnek róla személyesen is. Az végeredmény magáért beszél. A gyors hőmérséklet elérése érdekében a kemencét tudjuk úgynevezett „Quick Start” (Riello) gázégővel szerelni, ami 5 másodpercen belüli szellőztetést jelent. Ezáltal a kemence a folyamatos sütések között a legrövidebb időn belül eléri a beállított hőfokot az ajtónyitás utáni hő veszteségből. Így biztosított a folyamatos és gyors termelés. A kemence telepítése után nincs szükség próbasütésre, hiszen ez az egyedi technológia, már az első sütéskor maximálisan teljesít.

A Real Forni Boss típusú kemence nem csak pékségeknek, hanem cukrászatoknak is ideális választás 500x700mm-es lemezmérettel. 16 lemezes kivitelben is kapható, amely kifejezetten cukrászok igényeinek felel meg.

A kemencéinket szükség szerint fel szoktuk szerelni úgynevezett hőhasznosító egységgel is, mely az elmenő füstgáz hőmérsékletét hasznosítva, hatalmas segítség az üzem meleg víz előállításában. A hő hasznosító egységek nem csak forgó kocsis kemencéhez, hanem etázs kemencéhez is kaphatóak. Bármilyen meglévő kemence kéményébe is beszerelhető.